nationale verteldagen.nl

VvE Beheer is een goede keuze

Al een tijdje heb ik een koophuis in Amsterdam. In deze stad ben ik geboren en getogen. Het is voor mij echt de mooiste stad van de hele wereld. In het appartementencomplex waar ik nu zit, woon ik al bijna 20 jaar. Het is een hele fijne plek met leuke buren. We waren zelf een jong gezin en heel veel andere buren waren dat ook. Dat schepte een band tussen mijn familie en de mensen om ons heen.

Waarom ik koos voor VvE Beheer

Omdat ik me er zo op mijn gemak voelde maakte ik 15 jaar geleden de keuze om voorzitter te worden van de Vereniging van Eigenaren. De andere families waren voorstander, omdat ze mij goed kenden. Bovendien hou ik me ook bezig met vastgoed binnen mijn baan. Het was dus een logische en vertrouwde keuze.

Echter werd deze taak in de laatste paar jaar steeds complexer. Er wonen nu ook relatief meer expats. Ik ben nu ook veel drukker met mijn werk. Omdat tijd en kennis nu tekortschieten koos ik voor een VvE Beheerder Amsterdam.

Wat doet een VvE beheerder?

Als je de taak van VvE beheerder echt goed wil doen ben je er bijna een dagtaak aan kwijt. Gelukkig neemt een beheerder het allemaal uit handen. Wat kan een VvE beheerder allemaal voor je doen?

  • Administratie op orde houden van alle bewoners
  • Het oplossen van reparatieverzoeken en onderhoudsproblemen
  • De organisatie van vergaderingen, uitnodigingen versturen en het maken van de notulen
  • Financiële administratie – zo blijven een hoop discussies tussen buren bespaard
  • Groot onderhoud, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes en en glasbewassing

Een beheerder regelt nog veel meer voor huiseigenaren, maar voor mij zijn dit wel de belangrijkste zaken die op orde moeten zijn.

Wat zijn de voordelen?

Er zitten dus heel veel voordelen aan een samenwerking met een VvE beheerder. Voor mij zijn dit de volgende op een rijtje:

  • Het scheelt ontzettend veel tijd: ik kan nu de volle focus op mijn werk houden
  • Ik hoef buren niet te sommeren als ze niet op tijd betalen. Zo blijft de verstandhouding goed tussen mijn buren en mijn familie.
  • Ik hoef niet in het weekend aan de slag als er een reparatie is. Op zaterdag en zondag ben ik ook echt vrij.
  • Ik hoef me niet verder te verdiepen in kennis over vastgoed en alle wettelijke regels daaromheen. Een VvE Amsterdam beheerder heeft bijvoorbeeld die kennis paraat. Waar ik uren mee bezig kan zijn hebben zij in een dagdeel opgelost.

Kortom, ik raad het zeker aan om een beheerder voor huiseigenaren in te schakelen. Ik ben nog wel beschikbaar als contactpersoon, maar het scheelt me heel erg veel tijd en energie. Dat maakt het wonen ook een stuk fijner.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén