nationale verteldagen.nl

Het verhaal van mijn tuin

Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over mijn prachtige tuin. Als jullie mijn blog een beetje in de gaten houden, weten jullie vast al dat ik een grote tuin heb achter mijn huis. Deze tuin is mijn lust en mijn leven. Niet alleen vind ik het heerlijk om hier met een goed boek en een pot verse thee uren in de zon te spenderen, ook tuinieren is een grote passie van mij. Lees snel verder voor mijn verhaal over mijn tuin.

De start van mijn passie

Mijn passie voor tuinieren is al jaren geleden begonnen. Het begon allemaal toen ik nog in mijn kleine appartement woonde. Natuurlijk had ik daar geen tuin tot mijn beschikking, maar gelukkig kon ik door mijn mini balkon wel naar buiten. Ik hield altijd al enorm van planten, maar ik was zo iemand die niets wat groen is in leven houden. Op een dag was ik daar zo klaar mee, dat ik besloot om een flinke stapel boeken over tuinieren voor beginners aan te schaffen. Avond na avond spendeerde ik aan het doorspitten van deze literatuur. Al snel begon ik dingen te leren en werd mijn passie voor de tuin verder aangewakkerd. Na een paar maanden studeren voelde ik mij zelfverzekerd genoeg om mijn balkon opnieuw in te richten. In het tuincentrum kocht ik de juiste planten voor de hoeveelheid zon en schaduw op mijn balkon. Ook leerde ik van alles over welke planten wel en niet bij elkaar kunnen staan.

Mijn eerste tuin

Toen het tijd voor ons was om te verhuizen en groter te gaan wonen had ik eigenlijk nog maar één vereiste voor mijn toekomstige huis: het huis moet een grote tuin hebben! Mijn hobby was ondertussen helemaal uit de hand gelopen. Ons kleine balkon en ook de woonkamer raakten helemaal overgroeid met planten en bloemen. Het was dus de hoogste tijd om mijn passie los te laten op een echt stuk grond. Gelukkig vonden we al snel ons droomhuis, waar we nu dus al een aantal jaar erg gelukkig wonen. Het inrichten van de tuin was natuurlijk mijn project. Ik heb een heerlijk half overdekt terras laten aanleggen, waar wij kunnen zonnen, eten en tot diep in de nacht kunnen borrelen met vrienden. Verder heb ik een vijver aangelegd, verschillende borders en perkjes met prachtige planten en bloemen en een moestuin.

Het onderhouden van mijn tuin

Toen mijn droomtuin net af was zag het er natuurlijk allemaal schitterend uit, maar vergis je niet: het onderhouden van je tuin is veel werk! Gelukkig vind ik tuinieren dus erg leuk om te doen. Het is hard werken, maar het resultaat mag er wezen. Afgelopen week kwam ik er bijvoorbeeld achter dat slakken mijn planten hadden aangevreten. Ik gebruik in mijn tuin uitsluitend biologische bestrijdingsmiddelen en met Aaltjes tegen slakken was dit probleem dan ook zo verholpen. Volgend weekend ga ik aan de slag in mijn moestuin. Hopelijk kan ik dan weer heerlijke groenten oogsten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén