nationale verteldagen.nl

Eigenwijze oma

Eigenwijze oma

Het begon bij 24 uur zorg

Mijn oma krijgt sinds kort 24 uur zorg. Omdat ze steeds ouder wordt en steeds minder zelf kan was dit wel de beste keuze. Mijn oma was er zwaar tegen. Niemand wil natuurlijk toegeven dat ze te oud zijn om voor zichzelf te zorgen. Ik kom regelmatig langs, helaas kan ik er niet meer voor haar zijn, maar ik moet helaas ook werken om die zorg überhaupt te kunnen betalen. 24 uur zorg is toch duurder dan ik dacht. Mijn oma is een eigenwijs vrouwtje. Het duurde heel lang voordat ze eindelijk toegaf dat ze hulp nodig had.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ze was alleen in haar huis. En toen ik langs kwam zaten de buren naast haar met zorgen in hun ogen. Ik schrok me dood en dacht dat er wat ernstigs aan de hand was. Het bleek dus dat ze was gevallen. Toen ik haar vroeg wast er was gebeurd vertelde ze dat ze was uitgegleden over water dat op de grond lag. Maar toen ik de buurman sprak vertelde die dat er helemaal geen water op de grond lag. Op dat moment moest ik haar overhalen dat ze hulp nodig had voordat er wat ergers gebeurt. Toen was ze het met me eens. Ze had een leuk plekje met hele lieve mensen die haar hielpen. Ze was er tevreden en ze werd goed behandeld. Op dat moment was ze toch blij dat ze daar naartoe is gegaan voor hulp.

Meer lastig nieuws

Toen kwam probleem nummer twee, mijn oma hoorde amper nog iets. Eerst maakte we er altijd grapjes over maar nu wekt het toch echt wel zorgen. Straks hoort ze niet dat ze haar medicijnen in moet nemen en dan is ze nog verder van huis. Dus ik vertelde haar dat ze een gehoorapparaat in het oor moest. Dat vond ze niet leuk om te horen. Ze vond het al erg genoeg dat ze niet alles meer zelf kon en dan krijgt ze ook nog is te horen dat ze bijna doof is. Dat was een hele lastige conversatie, en ze wilde absoluut geen gehoorapparaat. Ze vertelde dat ze zich dan zo oud voelde. Gelukkig heb ik haar over kunnen halen. Ik vertelde haar dat ze toch wel haar klein kinderen wil kunnen horen zingen met kerst. Daarnaast wilt u toch elk grapje horen zodat u mee kan lachen. En toen was ze om. Nog zorgwekkender is dat ze nog geen kleinkinderen heeft maar ze dacht van wel. Dat wordt nog is een heftig gesprek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén