nationale verteldagen.nl

Het verhaal van mijn onvergetelijke citytrip

Zoals je misschien wel herinnert ben ik in het begin van dit jaar vooral bezig geweest met het verbouwen van mijn pas gekochte huis. Daarna ben ik aan de slag gegaan met het verhuizen en zelfs nu staan de dozen nog overal. Niets is compleet af, maar toch zijn we bijna bij de eindstreep. We zijn momenteel vooral aan het sparen voor een prachtige keuken. Daarom ging ik er vanuit dat we dit jaar niet op vakantie zouden gaan. Simpelweg omdat het budget dit niet zou toelaten. Tot ik vorige week verrast werd door mijn partner. Plots kreeg ik te horen dat we op stedentrip naar Napels gingen!

Snel ingepakt voor weekendje Napels

Ik was natuurlijk overrompeld door het nieuws – op een goede manier. Stiekem had ik namelijk ergens wel het verlangen om er even tussenuit te gaan, maar we hadden het er nog niet echt over gehad. De reden hiervoor was simpel: het huis is nog niet af. In plaats van een vakantie hebben we het vakantiegeld gestoken in ons potje voor de keuken. Dat was het – dacht ik. Mijn partner had een leuke deal online gevonden voor een citytrip. Hij was per ongeluk op de website van Bebsy terecht gekomen. Daar vind je allerlei uitstekende deals voor stedentrips, vakanties en nog meer. Hij koos uiteindelijk voor een citytrip naar Napels. Toen hij het nieuws aan mij verteld, had ik precies 2 dagen om alles gereed te maken. We vertrokken namelijk dat weekend al! Dus ik had snel ingepakt voor een weekendje. Gelukkig heb je op zo’n stedentrip maar weinig nodig. Dus we hadden allebei genoeg aan enkel handbagage.

De rijke geschiedenis ontdekken

Persoonlijk wist ik vooraf niet al te veel over Napels. Natuurlijk had ik (nadat ik te horen kreeg dat we op stedentrip gingen) even snel geGoogled. Ik ontdekte dat deze Italiaanse stad een bijzondere geschiedenis heeft. Natuurlijk kent iedereen de Napolitaanse keuken wel, maar wist je ook dat ze daar hun eigen dialect hebben? Ik besloot om niet te veel in te lezen over de diverse toeristische trekpleisters. Samen met mijn partner hadden we bedacht om de rijke geschiedenis gewoon ter plekke te ontdekken. Dat maakt een stedentrip ook zo leuk; je leert een stad op een hele bijzondere manier kennen. Al lopend door Napels ontdekten wij bijvoorbeeld dat de stad het grootste historische centrum heeft! Verder stond ik echt versteld van het uitzicht vanaf Capodi (een berg).

Helemaal bijgekomen

Uiteraard moet ik even stilstaan bij het heerlijke eten. Ik ben sowieso al fan van de Italiaanse keuken, maar ik kan ook echt iedereen de typisch Napolitaanse gerechten aanraden! Voor mij was het echt een heerlijk weekend om bij te komen. Ik trakteerde mezelf op heerlijk eten (en ik hoefde zelf niet te koken in mijn soort camping set-up), genoot van de Napolitaanse cultuur en heb onvergetelijke momenten gedeeld met mijn partner. Dus zit jij er ook een beetje doorheen en heb je geen budget voor een grote vakantie deze zomer? Boek dan een (last-minute) stedentrip bij Bebsy! Natuurlijk raad ik je een citytrip Napels aan, maar Bebsy heeft nog veel meer gave steden waar je naartoe kunt gaan. Neem gerust een kijkje op hun website. Vertel je wel het verhaal van jouw onvergetelijke stedentrip als je terug bent?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén