nationale verteldagen.nl

Voorbereid de zomer in met een strandstoel

Ik heb een must-have item voor de zomer ontdekt! Een strandstoel! Nu denk je, waar heb je het over, strandstoelen zijn toch al jaren verkrijgbaar. Dat is zeker waar, maar dat zijn altijd van die plastic ondingen die na een jaar uit elkaar vallen of kapot gaan. Wil je een metalen stoel, dan ben je een fortuin kwijt. Toch wil ik deze zomer lekker in de zon kunnen gaan zitten. Het klinkt gek, maar ik wil vooral een strandstoel voor in de tuin. We hebben een heerlijke tuin met veel zon, en vorig jaar heb ik een soort privé strand gebouwd in onze tuin. Een set strandstoelen zal de sfeer helemaal afmaken.

De houten strandstoelen

In mijn zoektocht naar de perfecte strandstoel ben ik er veel tegengekomen. De meeste strandstoelen zijn of van plastic, of van metaal. Eigenlijk is dat best wel gek. Van oorsprong is de stoel natuurlijk bedacht om mee te nemen naar het strand. Met name metaal is natuurlijk niet echt een lichtgewicht materiaal om mee te nemen. Nog een nadeel aan de metalen stoelen is dat ze ontzettend warm worden in de zon. Als de volle zon er een paar uur opgestaan heeft, kun je je zo branden aan het metaal! Die vielen dus sowieso al af. De plastic stoelen zijn een stuk beter. Die worden ook nog erg warm in de zon, maar minder erg dan metaal. Voor naar het strand zijn plastieken stoelen verder helemaal prima. Het enige nadeel is dat plastic snel kapot gaat, en zeker op een ongelijke ondergrond zoals een strand. Daarnaast is plastic voor mijn tuin-bestemming helemaal niks. Het heeft niet de juiste sfeer, en het kan kapot knappen als het gaat vriezen in de winter. Hout is dus de oplossing. Het geeft de originele sfeer die strandstoelen horen te hebben, het wordt niet erg warm, en het is lang houdbaar en robuust!

Naast de strandstoel heb je ook regisseursstoelen

Toen ik eenmaal dus de perfecte houten strandstoel had gevonden, was ik hartstikke gelukkig. Zo zou mijn personal beach er niet alleen top uit zien, we kunnen ze ook nog eens meenemen als we een dagje naar een echt strand gaan! Mijn partner vond de houten strandstoelen zelf zo leuk, dat ze graag ook in die stijl een tuinset wilde voor bij onze lounge-set. Daarnaast zit een strandstoel heel fijn, maar je zit wel altijd achteruit in relax modus. Gasten met een zwakke rug of knieën zullen niet fijn zitten in zo’n stoel. Gelukkig zijn er ook regisseursstoelen. Ze zien er precies hetzelfde uit, behalve dat de stoelen een rechte rugleuning hebben in plaats van een lig-leuning. Zo is onze tuin compleet, met een houten chill-set en een tuinset waarin je rechtop zit, maar wel allebei in de strandsfeer die ik zo graag wilde!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén