nationale verteldagen.nl

Binnenkort verbouwen? Hier moet je aan denken

Binnenkort verbouwen? Het verbouwen van een huis is niet zomaar iets wat je even een, twee, drie onderneemt. Als jij de verbouwing succesvol wil laten verlopen dan zijn er een aantal zaken waar je van te voren al even goed over na moet denken. Niet alleen voor het budget maar ook voor de tijd en (vak)manschap die je er voor nodig hebt. In dit blog vertellen zetten we alle belangrijke dingen waar je aan moet denken bij een verbouwing voor je op een rijtje.

Wat ga je verbouwen?

Misschien klinkt dit wat vreemd maar weet voor jezelf wat je graag wilt verbouwen. Misschien zit je alleen over de badkamer te denken maar misschien is het juist wel voordeliger als je de hele verdieping meepakt. Of wil je juist het hele huis verbouwen maar heb je hier wel genoeg tijd voor? Kortom, schetst voor jezelf een beeld wat je echt gedaan wilt hebben en wat eigenlijk bijzaak is. Bepaal het tijdsbestek en kijk aan de hand daarvan wat er bij kan komen of juist misschien vanaf moet. Hoe dan ook meteen rekening met het budget en je plan van aanpak voor de verbouwen is zo goed als rond.

Een nieuwe vloer

We horen vaak dat men graag meteen een nieuwe vloer wilt leggen. Groot gelijk maar vergis je niet in dit proces. Een nieuwe vloer neemt vaak meer tijd in beslag dan wordt verwacht en kan soms een lastige onderneming zijn. Bepaal allereerst wat voor vloer je in huis wilt hebben. Kliklaminaat legt bijvoorbeeld veel makkelijker dan hout maar pvc vloeren gaan over het algemeen veel langer mee. Zoveel vloeren en zoveel wensen maar welke vloer sluit op jouw wensen aan? Ook hier moet je weer goed kijken naar wat je wilt, het tijdsbestek en het budget. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de vloer zelf te leggen zodat je een breder budget te besteden hebt. Heb je echter nog geen ervaring met vloeren leggen dat raden we je zeker aan om het door iemand te laten doen.

Een likje verf op de muur

Nog zo’n klus waar veel mensen zich in vergissen, verven. Over het algemeen is zelf verven redelijk budget vriendelijk maar er gaat behoorlijk wat tijd in zitten mocht je nog niet zoveel ervaring hebben. Daarnaast heb ik zelf bijvoorbeeld maar weinig geduld voor de afwerking waardoor dit meestal slordig wordt. Wees eerlijk tegen jezelf en kijk wat je het liefste wil. Iets goedkoper maar niet de perfecte afwerking of iets duurder en dan wel de garantie hebben dat het goed gedaan is. Waar je ook voor kiest, alles is mogelijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén