nationale verteldagen.nl

Zwem veilig met houtgestookte zwembadverwarming

Het is weer zomertijd! Nou, eigenlijk lente, officieel. Maar de warme dagen komen er weer aan, en heel Nederland geniet ervan. Wat is er beter dan met Pasen, in vierentwintig graden met een ijskoud biertje aan een zwembad met houtgestookte zwembadverwarming te zitten?

Houtgestookte zwembadverwarming, huh? Zul je vast denken. Maar zwembaden buiten zijn in deze temperaturen natuurlijk heerlijk verkoelend, maar ’s avonds koelt het ook in de lente nog erg af. De muggen komen terug, het briesje steekt op, je krijgt kippenvel en koude rillingen en wilt het liefst een zachte warme trui aan. Dit komt natuurlijk doorat je lichaam erg is afgekoeld door het koude water. In de bloedhete zomer droogt je lichaam natuurlijk snel op en wordt de temperatuur weer verhoogd. Maar dat is in de lente nog niet het geval. Ben je eenmaal afgekoeld dan raak je moeilijk weer verwarmd, dit kost je lichaam veel energie waardoor je je vermoeid kan voelen. Een zwembad met een verwarming erin is daarom een makkelijke en luxe oplossing. Zwem dan ook ’s avonds in een heerlijk verkoelend (maar niet ijskoud!) of voorverwarmd zwembad. Ga ’s nachts een heerlijke duik nemen, doe eens gek! Iedereen met ruime in zijn voor of achtertuin kan een zwembad laten installeren. Bedenk je eens in hoe luxueus dit aan zal voelen. De kinderen zijn er gek op, zwembadfeestjes, een glijbaan, of gebruik het zwembad voor sportieve redenen zoals bijvoorbeeld baantjes trekken door het water!

Zwemmen is ontzettend goed voor het lichaam, omdat je bijna alle spieren in je lichaam traint. Snelle baantjes, vlinderslag, schoolslag of gewoon vrij zwemmen; zwemmen is goed voor een mens. Je kunt je lichaam zelfs trainen tijdens leuke activiteiten zoals een zwembadfeestje, volleybal in het zwembad, of gewoon af en toe een rondje heen en weer zwemmen. Verkoelend, verkwikkend, ontspannend. Ook ‘Floaten’ is een hele ontspannen activiteit, veelal gebruikt door bekende mensen. Floaten is Engels voor drijven, en houdt in dat je in een zwembad bijvoorbeeld, met diepe ademteugen ademhaalt, je ogen sluit en ‘drijft’. Door de lucht in je longen blijf je gewichtsloos op het oppervlak drijven, zonder hier moeite of inspanning voor te doen. Dit schijnt erg ontspannend en meditatief te werken. Het is erg rustgevend omdat wij mensen weinig methodes hebben om ons gewichtsloos te voelen, of je moet als astronaut de ruimte in willen.

Er zijn zoveel goede redenen te bedenken om een zwembad te laten installeren. Wacht niet langer!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén