nationale verteldagen.nl

Papierproblemen met je HP printer oplossen

In dit artikel kom je erachter wat je moet doen als jouw HP-printer geen papier ophaalt uit de invoerlade of papier invoert wanneer je wel papier hebt geplaatst. Het papierbelichtingslampje op het bedieningspaneel van de printer knippert dan mogelijk.

Harde reset

Soms kan het probleem worden opgelost door de printer opnieuw in te stellen. Controleer eerst of de printer is ingeschakeld. Als het apparaat is uitgeschakeld, druk dan op de aan / uit-knop om de printer aan te zetten. Draai naar de achterkant van de printer. Koppel het netsnoer los van de printer. Koppel vervolgens het andere uiteinde van het netsnoer los van de voedingsbron. Wacht 15 seconden. Het is belangrijk om de volledige 15 seconden te wachten voor dit type reset. Sluit het netsnoer opnieuw op de stroombron aan. Sluit vervolgens het andere uiteinde van het netsnoer weer op de printer aan. Keer terug naar de voorkant van de printer. Als de printer niet automatisch wordt ingeschakeld, druk je op de aan / uit-knop om de printer in te schakelen.

Papier uitlijnen

Lijn een stapel papier uit door erop te tikken op een plat oppervlak. Plaats papier in de invoerlade tot het stopt. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de rand van het papier aankomt. Duw de geleider niet zo strak dat deze begint te buigen.

Staat van het papier controleren

Vaak kan de staat van het papier die je gebruikt ervoor zorgen dat het papier niet goed wordt ingevoerd. Verwijder het papier uit de invoerlade. Controleer op obstructies in de papierlade. Gebruik een zaklamp om het mechanisme in de lade te bekijken om ervoor te zorgen dat niets het papier belemmert om met de rollen in contact te komen. Als er obstakels zijn gevonden in het papier pad, ga dan verder met de volgende stap.

Onderzoek de staat van het papier die je uit de papierlade hebt verwijderd. Verwijder beschadigd papier. Zorg dat er ten minste 10 vellen gewoon wit papier zijn, maar niet meer dan 25 vellen in de stapel. De printer kan meer vellen papier bevatten, maar dit aantal is het beste om te testen. Zorg dat al het papier van hetzelfde formaat en type is en lijn de stapel papier uit door erop te tikken op een plat oppervlak. Plaats papier in de invoerlade tot het stopt. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de rand van het papier aankomt. Duw de geleider niet zo strak dat deze begint te buigen.

Probeer een pagina rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer af te drukken om te zien of het probleem is opgelost. Druk op het bedieningspaneel van de printer tegelijkertijd op de knoppen ‘Start kopiëren in zwart’ en ‘Start kopiëren in kleur’. De testpagina wordt afgedrukt, ervan uitgaande dat er een cartridge in de printer zit met voldoende inkt. Als de pagina met succes wordt afgedrukt, is het probleem opgelost. Je kunt het afdrukken als normaal hervatten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén