nationale verteldagen.nl

De beste vachtverzorging voor jouw huisdier

Je huisdier heeft niet alleen een hoop liefde en aandacht nodig. De voeding moet goed bij jouw huisdier passen en gebitsbescherming is erg belangrijk. Echter hebben huisdieren ook goede vachtverzorging nodig, dit wordt vaak vergeten.

 

Vachtverzorging van de hond

Honden die langharig zijn hebben andere verzorging nodig dan de kortharige. Een hondenshampoo wordt geadviseerd vanwege de lage PH-waarden. Normale shampoo zal de huid van de hond kunnen beschadigen. Verder is borstelen en of kammen sterk aan te raden. Het voorkomen van klitten is het uiteindelijke doel. Met een grote klitten bos zal er uiteindelijk geknipt moeten worden. Ook smetplekken zijn niet uitgesloten bij klitten. Gebruik daarom goede kammen en borstels van Furminator. Deze borstels zijn speciaal gemaakt voor de vast van de hond. Wanneer je de hond wekelijks even borstelt is de vacht verzorging in principe al klaar. De hond wassen met shampoo wordt overigens zo veel mogelijk af te raden. De hond alleen wassen wanneer dit echt nodig is. Wanneer je een ware beautybehandeling wilt uitvoeren bij je hond, was je eerst de hond met shampoo en borstel je hem daarna helemaal uit met een kam van furminator. De borstels van furminator zijn te vinden in de dierenwinkel bij jou in de buurt.

 

 

Vacht van de kat

De kat wast zichzelf gelukkig schoon met de tong. Een kat houdt absoluut niet van douchen. De vacht van de kat houdt veel losse haren vast. Wanneer je merkt dat er in het huis veel meer katten haren dan normaal liggen, is het echt tijd om te borstelen. Kies in dit geval voor een kam van furminator. De haren worden in de borstel verzameld en de kat ziet het als aaien. De borstels zijn namelijk gemaakt van zacht rubber. Je kunt de borstels gemakkelijk uitspoelen met water. Verder is de vacht verzorging van een kat rondom de anus belangrijk. Sommige katten verzamelen daar kattenbak grind of ontlasting. Kijk af en toe of de boel daar nog schoon is.

 

Paardenverzorging

Je kent het bekende beeld wel, iemand die het paard staat te borstelen. Dit is niet voor niks, een paard houdt ook de losse haren vast. Zeker in de zomer of wanneer het paard lang in beweging is, zweet het paard heel erg veel op zijn rug. De losse haren kunnen in combinatie met zweet dan ook voor een flinke huiduitslag zorgen. Borstel je paard daarom dagelijks met de borstels van furminator. De borstels kunnen gemakkelijk de stuggere haren van het paard aan en zorgen er voor dat alle losse haren uit de vacht verdwijnt. De manen doe je met een speciale borstel van furminator. Zo kam je gemakkelijk de klikken uit de manen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén