nationale verteldagen.nl

Het werk wordt te zwaar

Je bent met het uitgraven van je tuin bezig. Je komt erachter dat het uren gaat duren met een schep, dus je besluit een graafmachine aan te schaffen. Maar hoe werkt dit apparaat nou precies en wat doet het? In deze blog leg ik uit hoe een graafmachine werkt, wat hij doet en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een graafmachine.

Werking van een graafmachine

Vroeger als klein kind had je wellicht een speelgoed graafmachine. Een klein schaalmodelletje waarmee je speelde. Maar nu begint het echte werk. Je hebt een grote werkelijke graafmachine nodig. Een graafmachine heeft armen en scheppen (of lepels) en werken meestal hydraulisch. Door onder grote druk hydraulische vloeistof in een cilinder te pompen, worden de hefarmen bewogen. Soms zijn graafmachines uitgerust met poten voor de stabiliteit. Ze kunnen zowel zijn uitgerust met rupsbanden als luchtbanden. Er zitten natuurlijk wel regels verbonden aan zo’n massief apparaat. Let goed op bij het werken met een graafmachine. Zo zijn er een aantal wetten die de veiligheid vergroten.

Wat doet een graafmachine

Een graafmachine is een voertuig dat speciaal is uitgerust om te kunnen graven. Met name op bouwterreinen wordt het apparaat ingezet. Sommige graafmachines kunnen niet alleen greppels en kuilen maken, maar ook terrein effenen en vrachtauto’s laden. 

Er zijn wel 100 verschillende soorten, merken en maten. Zo heb je bijvoorbeeld merken als Caterpillar, Hitachi en Volvo. Dit zijn ook de drie merken met de meeste keuze. Ben jij geïnteresseerd in een graafmachine kopen, let dan goed op alle specificaties. Maak voor jezelf een lijstje om te checken waar de graafmachine allemaal aan moet voldoen. Moet het een rupsgraafmachine zijn, een wielgraafmachine of misschien wel een minigraafmachine.

Er zijn erg veel soorten graafmachines. Het is maar net waar je hem voor wilt gebruiken.

Hydraulische graafmachine

Er komt een heleboel bij een graafmachine kijken, maar wat is nou het voordeel van een hydraulische graafmachine?

De hydraulische graafmachine is licht van gewicht, ze kunnen realiseren traploze snelheid verordening, grote snelheidsbereik en ze dienen erg flexibel en eenvoudig. Let er wel op dat er een hydraulische systeemfout in kan zitten.

Aanschaffen van een graafmachine

Als je een graafmachine wilt aanschaffen wil je natuurlijk het beste van het beste, voor een eerlijke prijs. De machine moet zo efficiënt en gebruiksvriendelijk werken. let vooral op het gewicht. Het gewicht van een graafmachine varieert sterk. Iedere graafmachine kan een gat graven, hoewel kwaliteit en bedieningsgemak natuurlijk een invloed kunnen hebben op de uitvoering hiervan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén