nationale verteldagen.nl

Online therapie en de effectiviteit ervan

Het is sinds enige tijd mogelijk om therapie te volgen via het internet. Een gesprek tussen een persoon en bijvoorbeeld de psycholoog wordt dan gewoon gevoerd via het internet waarbij je op een beveiligde en rustige manier in gesprek kunt gaan. Veel mensen maken gebruik van online therapie en zijn blij met deze oplossing. Nu bijvoorbeeld, in tijden van corona is het heel prettig dat gesprekken met een behandelaar gewoon online kunnen plaatsvinden. Maar ook wanneer je liever niet over straat gaat of naar de psycholoog zelf toegaat, biedt online therapie uitkomst. Je kunt in de meeste gevallen zelf bepalen wanneer jij een afspraak wenst te hebben, zónder dat je dus naar een fysieke vestiging van jouw hulpverlener hoeft te gaan. Benieuwd waar online therapie allemaal bij kan helpen? Lees gauw verder en bedenk of jij hier misschien ook voor in aanmerking komt!

Online therapie kan bij veel problemen helpen

Online therapie kan fijn zijn voor mensen met een verslaving aan bepaalde middelen, maar ook aan bepaald gedrag. Door het afwisselen van gesprekken en een online behandelprogramma is het mogelijk om online in therapie te gaan en te werken aan deze problemen. Via een speciale gedragstherapie en bepaalde gesprekstechnieken is het mogelijk om problemen zoals die van een verslaving effectief aan te pakken. Het is mogelijk om in gesprek te gaan met een psycholoog waarmee je een voor jou geschikte therapie kunt selecteren. Een greep van de klachten die mogelijk opgelost kunnen worden zijn dus een verslaving, slaapproblemen en ADHD. Zo wordt er duidelijk onderscheid gemaakt in behandeldoelen. 

Het voordeel van online

Bijna geen enkele aanbieder biedt online therapie aan en dat is eigenlijk best wel gek. Het is met de huidige techniek heel goed mogelijk om iemand op afstand te spreken, coachen en begeleiden en dit biedt voor veel mensen uitkomst. Veel mensen hebben de videogesprekken afgewisseld met behandelmodules en zijn ontzettend op weg geholpen met het aanpakken van hun probleem. Ga voor de juiste methode altijd in gesprek met iemand die er verstand van heeft en laat je informeren. Ik hoop dat deze tips je mogelijk zullen helpen bij het nemen van deze stap. Juist omdat er nu de mogelijkheid is om dit soort therapie vanuit huis te doen, gaan mensen eerder overstag. Het inschakelen van een psycholoog kan een lastige stap zijn, maar is helemaal niet gek en gebeurt vaker dan je misschien denkt. Online therapie laat jou in je vertrouwde omgeving werken aan problemen en gaat je zeker verder helpen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén