nationale verteldagen.nl

Verantwoorde keuzes in paardenvoer: elk paard is anders

Het dieet van je paard moet passen bij zijn natuurlijk eetgedrag. Het voer dient dan ook voldoende vitamines en mineralen te bevatten evenals voldoende vezels. Het is de bedoeling dat de energiewaarde is afgestemd op de dagelijkse energiebehoefte van jouw paard. Een goede verhouding tussen ruwvoer en krachtvoer is belangrijk om de spijsvertering soepel en evenwichtig te houden. Zo voorkom je gezondheidsproblemen.

Biks

Zoals gezegd: elk paard is anders. Het is dus zeker de moeite waard om een bewuste keuze te maken over het soort biks paard. De samenstelling van het voer hangt af van het type paard en de belasting van het paard. Het ene paard maakt slechts een enkel ritje buiten, terwijl het ander paard sportprestaties moet leveren. In geval van laatstgenoemde, zal het paard blij zijn met een brok met een hoog energiegehalte. Voor een recreatiepaard kan de basisbrok voldoende zijn. Daarnaast zijn er nog specifieke condities en situaties die vragen om een aangepaste voeding, zoals bijvoorbeeld veulens of revaliderende paarden. En wat dacht je van een drachtige merrie? Voor elke behoefte heeft Paardenvoer.nl een geschikte paardenbrok. De biks zijn vakkundig samengesteld door mensen met verstand van voer, paarden én duurzaamheid.

Supplementen

Het bezit van een paard is een serieuze verantwoordelijkheid. Het geven van de juiste voeding, zorgen voor aandacht en beweging, de dierenarts, het hoort er allemaal bij. Er zijn momenten en situaties dat je paard behoefte heeft aan extra voeding, zoals bij ziekte of herstel, extra inspanningen, nervositeit of seizoenswisselingen. In die gevallen ondersteun je een gezond herstel door het geven van paardensupplementen als aanvullend krachtvoer. De hamvraag is natuurlijk: welke supplementen heeft het paard op dat moment nodig?  Het antwoord vergt enige verdieping in de materie. Het is goed om je te laten informeren door een persoon met verstand van zaken. Wend je tot de dierenarts of vraag persoonlijk advies bij Paardenvoer.nl. Vervolgens kun je eenvoudig de benodigde producten bestellen op de site van Paardenvoer.nl.

Voor jouw gemak

Vooral als je meerdere paarden of pony’s hebt, is het nogal een klus om telkens apart de supplementen klaar te maken en te geven. Daarom bestaan er diverse varianten paardenvoer waar de meest gangbare supplementen al aan zijn toegevoegd. Daar kun je eventueel nog wat extra’s aan toevoegen, zoals knoflook, lijnzaadolie of biotine, voor de ondersteuning van de algehele weerstand en hoorngroei. De productie van alle brokken of biks geschiedt in eigen beheer van Paardenvoer.nl. Het welzijn van het paard staat bij hen met stip op nummer één.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén