nationale verteldagen.nl

Een zwemparadijs in eigen tuin

Weten we het allemaal nog? De heerlijke lange zomer in Nederland, in 2018? We hopen dat het dit jaar ook weer zo lang zal duren. Vorig jaar was het op sommige dagen zo warm dat normaal buiten zitten in het zonnetje niet meer fijn was. Wij zochten dan vooral de schaduw op. Na een aantal weken mooi weer besloten we zelf een zwembad aan te schaffen voor in de tuin!

 

 

Aanpassingen hete zomers

Zoals ik al zei, wij kozen ervoor om een zwembad te kopen en in de tuin op te zetten. We kochten een intex zwembad. Wij hebben niet een hele grote tuin maar vonden het geen probleem om een groot gedeelte van de tuin te voorzien van een zwembad. Het was dan ook heerlijk wanneer het bed net weer vers was gevuld met koud water, om daar een plons in te nemen. Mijn kinderen brachten ook dagen door in het intex zwembad. Mijn man is zo creatief dat hij zelfs tafeltjes had gemaakt aan de rand van het zwembad zodat we zelfs in het zwembad konden eten!
Mijn kinderen heb ik nog nooit zo gelukkig gezien in de achtertuin. Voor een paar honderd euro heb je gewoon een geweldig zwembad die goed tegen een stootje kan.

 

 

Verschillende maten en hoogtes

Toen wij besloten hadden om een zwembad aan te schaffen, kwamen we wel voor veel keuzes terecht. Een gemiddeld intex zwembad is zo’n 3 meter breed. Echter zijn er zo veel maten en hoogtes dat je op een eind door de bomen het bos niet meer ziet. Wij besloten online te kijken naar ervaringen. Voor de wat kleinere kinderen wordt er sterk geadviseerd om lagere baden te nemen zodat je ze makkelijker in de gaten kunt houden. Voor onze kinderen van 12 en 15 maakte dat niet zo veel uit, zij hebben meerdere zwemdiploma’s gehaald. Wij kozen voor een bad van 4 meter breed en 2 meter hoog. Dit omdat wij het ook leuk vinden om baantjes te kunnen trekken. Zoals ik al zei, een groot gedeelte van onze tuin bestond uit een zwembad maar dat creëerde ook weer een hoop gezelligheid. Vriendjes van onze kinderen kwamen regelmatig een duik nemen en zelfs mijn moeder vond het heerlijk om met de hitte even af te koelen in het koude water. Het onderhoud kost wel even tijd maar de uren genieten die ervoor terug krijgt maakt alles weer goed. Voordat je een bad aanschaft, win eerst even informatie in bij intex over het onderhoud. Gloor en andere bestandsmiddelen om het water goed te houden verschilt bij het materiaal gebruik. Alvast heel veel zwem plezier in eigen tuin!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén