nationale verteldagen.nl

De beste anti inbraak methode

De tijden zijn behoorlijk veranderd. Waar je vroeger, zo’n 20 jaar terug gewoon nog een touwtje uit de brievenbus kon laten hangen zodat je kinderen altijd naar binnen konden terwijl jij je boodschoopje deed, moet nu alles op slot en geen raam op de bovenste verdieping kan openblijven. Het gemiddelde huishouden is er inmiddels aan gewend, bedrijven daarentegen zijn verplicht nog veel grotere maatregelen te nemen op diefstal en inbraak.

 

 

Geavanceerde producten tegen inbraak

Als bedrijf ben je verplicht van je verzekering om een heel goed alarm te installeren, gekoppeld aan een grote centrale die direct de politie inschakelt wanneer er beweging wordt gevonden in het pand na sluitingstijd. Daarnaast zijn er allemaal middelen om de inbrekers weg te jagen. Zoals een mistbeveiliging, wanneer het alarm af gaat dan wordt direct het hele pand blauw gezet met dichte rook, ook wel mistbeveiliging genoemd. Dit zorgt ervoor dat ze snel het pand zullen verlaten omdat zij toch niks kunnen zien. Het nadeel van mistbeveiliging is dat eventuele producten beschadigd kunnen raken. Dit valt overigens wel netjes onder de verzekering. Dan alsnog is het een keuze die goed afgewogen zal moeten worden. Wanneer er hele dure goederen liggen opgeslagen is de mistbeveiliging zeker een aanrader.

 

 

Valse alarmen

Met de technologie van tegenwoordig kan het wel eens zijn dat je voor niks uit bed wordt gebeld. De geïnstalleerde lasers zijn zo gevoelig dat zij door een vlieg of een stofje af kunnen gaan. Het wordt dan ook aangeraden om er een vertraging tussen te zetten. Dan gaat het alarm niet direct bij de eerste beweging af, wel gaat er een melding naar de centrale. Zij kunnen dan de beelden live bekijken, wanneer er geen personen te zien zijn zal er ook geen melding gemaakt worden naar de politie en gaan de zwaailichten niet af in het pand. Wanneer de mistbeveiliging af gaat wordt er wel direct politie gestuurd. Dit omdat het dan niet meer mogelijk is om live mee te kijken naar de camerabeelden. Politie gaat dan ook niet het pand in omsingeld het pand. Als de inbrekers dan naar buiten gaan, wat zij zeker gaan doen vanwege ademnood, kunnen zij gemakkelijk ingerekend worden. Het pand wordt dan door de brandweer gelucht en vervolgens weer veilig verklaard. Het is mogelijk om op afstand de mistbeveiliging af te zetten. Ook hangt er een kastje in het pand waarbij het uitgezet kan worden. De politie en of de brandweer zullen hierbij assisteren. Het is voor grote bedrijven zeker een aanrader om aan te schaffen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén