nationale verteldagen.nl

Beleef de mooiste verhalen met de handige american tourister

Eindelijk is het zover. Ik stap in het vliegtuig richting Memphis. Vanuit het raam zie ik mijn felblauwe American tourister koffer tussen de bagage liggen. De bagage is het laatste wat in het vliegtuig gaat. Daarna leun ik ontspannen achterover. Over een paar uur ben ik in Amerika.

Memphis

Ik voel het landingsgestel uitklappen, het is bijna zover. Even later loop ik op het vliegveld van Memphis, zoekend naar de bagageband. Na een kleine vijftien minuten zie ik mijn blauwe American tourister koffer verschijnen. Ik ben compleet; de American dream kan beginnen.

De eerste nacht verblijf ik in een motel, je kent ze wel, precies zoals uit de film. Ik heb een camper gehuurd, waar ik de muzieksteden mee ga bezoeken. Sinds ik een klein meisje was, en mijn moeder de Lp’s van Elvis draaide, ben ik verliefd op jazz en American Rock muziek. Mijn eerste stop zal dan ook in Graceland zijn.

Elvis

Om naar Graceland te gaan heb ik mijn camper nog niet nodig, maar ik moet wel alvast uitchecken bij het hotel. Gelukkig is er niet ver van het hotel een bushalte, waar een directe buslijn gaat naar (hoe kan het ook anders) Graceland. Ik stap in en sleep mijn American tourister achter me aan.

Niet veel later kom ik aan bij Elvis zijn laatste rustplaats. Ik krijg vlinders in mijn buik. Ben ik hier echt? Ga ik echt zien hoe hij geleefd heeft?

Het is druk met toeristen en er mogen geen grote tassen mee naar binnen. Mijn American tourister kan een kluis in. Dat is mooi, want zo kan ik op mijn gemak rond lopen over de ‘heilige grond’.

Camper

Ik heb uren rondgewandeld op het landgoed, helaas kwam er een einde aan het bezoek. Ik ben inmiddels bij de verhuurmaatschappij aangekomen, om mijn camper op te halen. Het is een prachtig groot exemplaar. Het voordeel van een camper huren in Amerika is dat je geen groot rijbewijs nodig hebt. Dus ik heb mezelf verwend en een vier-persoons camper gehuurd. Ik heb de camper een paar dagen voor mezelf en daarna haal ik mijn beste vriendin op van het vliegveld in Kentucky. Vanaf daar reizen we samen nog twee weken rond.

De route

Ik kijk enorm uit naar de komende weken. Vanuit Kentucky reizen we door naar Indiana. Vanuit Indiana naar West Virginia en zo rijden we langs de kust naar beneden. In Atlanta leveren we de camper weer in. Maar we blijven nog enkele dagen om deze bijzondere stad te verkennen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén