nationale verteldagen.nl

Een eigen kayak bouwen

Het bouwen van een kajak is iets dat bijna iedereen kan doen, ongeacht of hij / zij al dan niet ervaring heeft met houtbewerking of zelfs het verschil kent tussen strip- en multiplexconstructie. Als je op zoek bent naar een goed schouderseizoenproject om in je garage of boothuis te doen voordat het tijd is om je kamp te openen, of je bent een game voor een permanente educatie-ervaring die eindigt met een begeerlijke aandenken, overweeg dan om je eigen kajak te bouwen .

Voor starters bevelen experts twee manieren aan om het bouwen van uw eigen kajak aan te pakken: een kit of een klasse.

De voordelen van het kiezen van een kajakset zijn: beproefd ontwerp, vooraf gemeten en voorgesneden stukken en, belangrijker nog, klantenondersteuning – inclusief schriftelijke aanwijzingen en live probleemoplossing wanneer u een snafu raakt.

De twee primaire soorten kajaksets zijn stripconstructie en multiplexconstructie. Je keuze kan worden bepaald door het type water waar je net zoveel peddelt als je eigen esthetische voorkeuren. Harde ruggegraatboten (die met zichtbare hoeken ingebouwd in de romp aan de waterlijn of lager) blinken over het algemeen uit in ruwe omstandigheden, en ze worden meestal gemaakt met multiplex.

Gladde of afgeronde rompboten presteren meestal het beste in stil water zoals meren en worden meestal gebouwd met stripconstructie. Er zijn enkele hybride boten, zoals de Navigator van Newfound Woodwork, Explorer van multiplex met harde ruggengraat en het dek maakt gebruik van stripconstructie. Stripconstructieboten hebben een tijdloze uitstraling maar zijn meer tijdrovend om te bouwen.

Als je eenmaal stijl hebt gevonden, ga je op zoek naar een goed pakket. Als u overweegt welke kit u moet kopen, moet u vragen wat er in zit en wat er nog meer nodig is. Typische items die in een set kunnen worden opgenomen, zijn het hout (bij voorkeur voorgekrompen en gepareld, of voorbereid om gemakkelijk aan elkaar te koppelen), glasvezeldoek, epoxy giethars, vormen (de dwarsdoorsnedestukken), een kluwen (doosbalk die alle de stukken samen), cockpit kammen (de cockpit rand), schotten, vernis en applicatie benodigdheden zoals zuigmondjes, vinyl handschoenen en rollers.

Vaak krijg je met bootpakketten waar je voor betaalt. Een goedkopere kit kan betekenen dat u extra onderdelen moet kopen, waardoor initiële kostenbesparingen teniet worden gedaan. Vraag de verkoper ook of deze telefonische en / of e-mailondersteuning biedt. En bepaal of de kit elektrisch gereedschap vereist, dat u, als u ze niet bezit, mogelijk moet kopen of huren.

Michael Vermouth, eigenaar en president van Newfound Woodworks, die al 23 jaar kajaksets maakt en verkoopt, zegt dat de sleutels tot succes met elke kit zijn om alle aanwijzingen te lezen voordat je begint (nieuwe boten komen met instructies voor de kit evenals Dvd’s en een boek) en om niet te worden overweldigd door het project.

De meest voorkomende fout die bouwers voor het eerst maken? De tweede batch epoxy mengen voordat ze de eerste hebben aangebracht. “Neem stap voor stap”, zei Vermouth, “en loop jezelf niet voor. Negentig procent van de kits die we verkopen, gaat naar boten voor de eerste keer, van wie velen ook de eerste keer houtbewerkers zijn. ”

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén