nationale verteldagen.nl

TV liften, een mooie toevoeging aan het moderne interieur!

Ooit gehoord van een tv liften ? Een tv die aan de kant van de weg staat te liften misschien? Uiteraard een beetje een flauw grapje maar ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord. Een tv lift is een soort systeem waardoor je bijvoorbeeld jouw televisie naar boven en beneden kan bewegen. Niet alleen handig om de positie van de televisie aan te passen maar ook een mooie gadget om te verwerken in een strak en modern interieur.

Soorten tv liften

Er zijn eigenlijk vier type liften. Zo heb je de horizontale lift die rechtstandig omhoog en omlaag gaat. Er is een zijwaarts kan bewegen (dus naar links en naar rechts). Dan is er een draaibare tv lift. Deze kun je vinden in twee verschillende soorten. Er is een draaibare lift die draait vanuit de voet of een lift die gekoppeld is aan een soort beugel waardoor je hem met de had kan draaien. Als laatste is er de mogelijkheid om de televisie aan het plafond vast te maken met een plafond lift.

Design

Natuurlijk is de lift zelf niet per se een mooi interieurstuk. Het is meer een onderdeel om dit mogelijk te kunnen maken in je woning. Als je bij de meeste woningen in Nederland naar binnen kijkt, zie je bij bijna iedereen een groot zwart vlak op een kastje staan of aan de muur hangen. Hoewel we hier gezamenlijk aan gewend zijn, is het natuurlijk niet het mooiste gezicht. Een tv lift zorgt er voor dat je je televisie kan verwerken in je interieur. Zodra je er niet meer naar kijkt, kan je de televisie bijvoorbeeld laten ‘verdwijnen’ in een mooie kast. Dit zie je vooral terug bij de wat modernere en strakkere interieurs.

Gadget

Naast dat het mooi in je woning staat, is het natuurlijk ook gewoon een leuk speeltje. Steeds meer mensen kunnen op afstand hun lampen of thermostaat bedienen door een afstandsbediening of smartphone. Tv liften zijn over het algemeen ook te bedienen met een afstandsbediening. Dit is een leuke toevoeging voor mensen die de meest nieuwe snufjes in hun huis willen hebben.

Zelf aan de slag?

Ik zou het niet aanraden omdat de onderdelen vaak aan de prijzige kant zijn. Verder moet alles met elkaar kloppen zodat je televisie goed zit vastgemaakt en niet naar beneden zal vallen. Als je het echt zelf wil maken, kan dat maar dan zou ik het beschouwen als leuk hobbyproject.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén