nationale verteldagen.nl

Nvidia Geforce: Game on!

Een videokaart of grafische kaart is een interface tussen een computer en het beeldscherm. Niet alle computers hebben anno 2016 nog een discrete (‘losse’) videokaart. De meeste pc’s, laptops en tablets die worden geproduceerd, hebben een videokaart die is geïntegreerd in de processor of het moederbord. Losse grafische kaarten worden normaal gesproken in de computer zelf ondergebracht. Als je zelf een computer aan het bouwen bent, heb je de luxe om een goede videokaart uit te kiezen. Nvidia Geforce is dan een hele goede keuze en we vertellen je graag waarom.

Gamen

Ben jij een fervent gamer? World of Warcraft, GTA  of misschien wel een oldschool spel zoals Minecraft? Wil je het gamen naar een hoger niveau tillen? Een dedicated grafische kaart kan de graphics van je games enorm verbeteren, zeker als je eraan gewend bent om de geïntegreerde grafische kaart van het moederbord te gebruiken. Als je niet teveel geld wil uitgeven is de Nvidia Geforce een prima keuze. Voor gamen heb je toch al snel een krachtigere videokaart nodig dan die standaard geleverd wordt in je laptop of computer. Daarom kiezen veel gamers om zelf hun computer te bouwen en daar dan een  Nvidia Geforce in te zetten. Als je wil gamen maar niet teveel geld wil uitgeven is Nvidia een goede keuze! Op die gamers richt Nvidia zich met de GTX 1050 en de GTX 1050 Ti. De adviesprijs ligt tussen de 125 en 155 euro.  Een ideaal kaartje dus voor wie wil gamen voor weinig.

Geforce Nvidia inbouwen

Hoe bouw je een videokaart eigenlijk in je computer?

  1. Allereerst moet je zorgen dat je moederbord compatibel is. Dit kan je checken door even te Googlen of een pc-speciaalzaak te bellen met je vraag.
  2. Daarna meet je de hoeveelheid ruimte die een grafische kaart inneemt. Veel nieuwere grafische kaarten zijn behoorlijk groot, wat problemen kan veroorzaken met kleinere kasten. Meet in alle richtingen of er genoeg ruimte is voor de kaart in je kast.
  3. Voordat je de computer openmaakt om je videokaart te plaatsen, is het wel belangrijk om de oude grafische drivers te verwijderen.!Met deze software kan de hardware communiceren met het besturingssysteem.
  4. Schakel de computer uit na het verwijderen van de drivers. Is de computer eenmaal uit, koppel dan vervolgens alle randapparatuur los van de pc en haal de stekker uit het stopcontact. Nu kan je de kast openen en de videokaart in de uitbreidingsgleuf stoppen. Zorg dat je hem goed vastmaakt aan de achterkant van je computerkast en je bent klaar
  5. Installeer de drivers en je bent klaar om te gamen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén