nationale verteldagen.nl

Met de auto als starter

Als starter was het voor mij moeilijk om een goede baan te vinden. Ik heb dan ook heel lang lopen zoeken naar iets wat geschikt was. Op een gegeven moment ben ik een leuke baan tegengekomen waar ik aan de slag kon, maar het was maar voor een korte periode van enkele maanden. Ik moest meehelpen met het project dat al half af was. Om toch de ervaring te hebben en hiermee ook mijn cv weer te kunnen vullen, heb ik ja gezegd tegen de baan. Het was wel even schrikken toen ik erachter kwam dat ik heel ver moest reizen en dat de kosten voor het treinkaartje dus elke dag ontzettend hoog zouden worden. Het is dan ook goed even te kijken naar andere opties dacht ik zelf. Ik ben toen begonnen met het leasen van een auto voor een korte periode. Shortlease wordt dat genoemd en het is werkelijk een hele goede manier om snel in een auto te kunnen rijden. Na een maand kon ik alweer opzeggen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, want ik moest nog meerdere maanden op en neer rijden, maar het is me heel goed bevallen. Ik heb na de eerste maand wel gekozen voor een andere auto. Dat bleek toch beter bij me te passen en uiteindelijk was ik daar heel blij mee! Wat een verschil met de trein zeg! Echt zo veel beter dit. In het vervolg ga ik ook zeker nogmaals een goede auto leasen voor de goedkoopste shortlease.

Shortlease voor een mooi bedrag

Wat voor mij als beginneling op de arbeidsmarkt natuurlijk wel heel belangrijk was, was het bedrag dat ik elke maand uit moest gaan geven. Ik moet zeggen dat dit me ook reuze mee is gevallen. Het was uiteindelijk helemaal niet moeilijk om snel aan de slag te gaan en ik heb veel profijt gehad van de auto. Ik had daarnaast ook nog best wat geld over elke maand. Ik heb de auto ook gebruikt om leuke uitstapjes te maken naar plekken die ik altijd al eens heb willen zien. Denk bijvoorbeeld aan het museum in Groningen. Een prachtige plek en veel makkelijker om er even snel heen te rijden. 

Ook voor alle zzp’ers

Heb je een eigen bedrijf? Dan is shortlease ook heel handig. Mijn broer maakt er al jaren gebruik van en die kan nu echt niet meer zonder! Soms zijn er namelijk opdrachten en klanten dicht bij huis en soms moet er veel verder gereisd worden. Voor die paar maanden is een tijdelijke auto dan ideaal.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén