nationale verteldagen.nl

Zeg het voort: Japan rondreizen als ultieme vakantie

Japan rondreizen in een groep klonk mij en mijn vriend niet zo aantrekkelijk in de oren. We hebben al jaren van een vakantie naar Japan gedroomd, dus we wilden dan ook echt alles met zijn tweeën meemaken. Toen kwamen we erachter dat de meeste rondreizen in Japan voor privé groepen zijn. We hebben toen besloten om lekker met zijn tweeën alsnog een rondreis te doen. Zo krijgen we alle highlights van Japan mee, zonder dat constant in een groep te hoeven doen. Afgelopen zomer ging onze lang gekoesterde droom dan ook in vervulling. We gingen Japan rondreizen! Ik heb zo genoten van onze vakantie, dat ik niets anders kan doen dan het met jullie delen. Ik denk bijna nog elke dag aan de reis. Dit wil ik iedereen gunnen.

Japan rondreizen langs de hoogtepunten

Japan is een land van vele gezichten. Het is een modern land met een hoogstaande, beschaafde cultuur. Toch verschilt het land enorm erg. Je hebt er hypermoderne steden met die ver voorlopen op de moderne westerse steden. Maar aan de andere kant heb je ook een eeuwenoude beschaving die je overal weer tegenkomt. Bezoek bijvoorbeeld de moderne steden Tokyo en Osaka, maar sla ook zeker niet het authentieke Kyoto over. In Hiroshima en Nagasaki is natuurlijk veel boeiende en indrukwekkende oorlogsgeschiedenis. Maar los van de steden heeft Japan ook veel moois te bieden. Zo heb je de hotsprings in Hakone, en leven er monniken in de bergen van Mount Koya. Een ding is zeker, Japan rondreizen slingert je van het ene uiterste naar het andere uiterste.

Japan rondreizen voor de natuur

Japan heeft niet alleen veel cultuur, ook hebben ze prachtige natuur overal in het land. Er zijn talloze bossen waar je prachtig kunt wandelen, zoals de bossen bij Kamikochi. Daar liggen ook prachtige rivieren en meren. Ook zijn er veel bergen in Japan. Zo heb je bergen met eeuwige sneeuw! Voordat ik de reis maakte, wist ik niet dat er in Japan altijd sneeuw te vinden is. Wandelen is een goede manier om al het schoons te bewonderen. Maar je kunt ook een fietstocht maken om meer meters af te leggen en zo nog meer moois te zien!

De Japanse sfeer maakt de reis compleet

Niet alleen de natuur geeft Japan een serene, rustige uitstraling. Ook de cultuur en de mensen die er wonen zijn een bron van rust. Japan is het meest beschaafde land wat ik heb bezocht. De vriendelijkheid van de lokale mensen maakte de reis nog tien keer mooier dan dat hij al was. Alle aspecten maken Japan tot een droombestemming. En voor mij is die droom werkelijkheid geworden!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén