nationale verteldagen.nl

Is groene energie voor je bedrijf de toekomst?

Er is een interessante trend te zien in de bedrijfswereld: steeds meer ondernemers maken de overstap naar een duurzame bedrijfsvoering. Zij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Wat hierbij uiteraard ook helpt, is de zogeheten Wet Milieubeheer. Volgens deze wet moet ieder bedrijf dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets aan energiebesparende maatregelen doen. Wat dat betreft is de keuze voor groene energie een hele slimme! In dit artikel lees je meer over groene zakelijke energie, zoals groene grootzakelijke stroom en groene zakelijke energie zzp, en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is groene energie precies?

Wanneer je op zoek gaat naar een passend energiecontract voor je bedrijf krijg je al gauw de keuze tussen groene en grijze energie. Steeds meer ondernemers kiezen voor de groene variant sinds groene energie niet meer veel duurder is dan grijze stroom. Bij groene stroom wordt er op een verantwoorde manier energie opgewekt. Dit gebeurt met behulp van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon, de wind en het water. Met zonnepanelen kun je bijvoorbeeld je eigen groene zonne-energie produceren. Bij grijze stroom zit dat anders – daar wordt energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat zijn bronnen die op een dag helaas wel op zullen zijn, in tegenstelling tot de groene energiebronnen. Het andere grote verschil van groene met grijze energie is dat er bij groene stroom minder CO2 vrijkomt. CO2 is slecht voor het milieu dus wat dat betreft kun je beter voor groene zakelijke energie kiezen.

Voordelen van groene zakelijke energie

Er is een groot aantal voordelen te vinden aan groene energie voor je bedrijf. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je verantwoord bezig bent. Een groene bedrijfsvoering heeft namelijk óók weer veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat consumenten duurzaamheid ook steeds belangrijker vinden? Zij zullen vandaag de dag wellicht sneller kiezen voor een bedrijf dat ‘groen werkt’ dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Zo’n overstap op verantwoorde energie kan je dus meer klanten en zo meer omzet opleveren! Een ander voordeel van groene zakelijke energie is het feit dat je het zelf op kunt wekken. Schaf zakelijke zonnepanelen aan en je kunt volledig onafhankelijk van de energiemarkt worden. Dat komt omdat je met die zonnepanelen je eigen stroom opwekt uit de zon; de zon is een gratis bron van energie. Natuurlijk zijn zonnepanelen niet gratis, maar die investering heb je er door die gratis energie na enkele jaren al uit. Ideaal! Daarmee bespaar je flink op je energierekening, terwijl je tegelijkertijd goed bezig bent voor het milieu.

Scoor een goedkoop groen energiecontract

Tot slot is het goed om te weten dat je voor groene stroom niet meer de hoofdprijs hoeft te betalen. Je kunt zelfs net als bij grijze energie aan de slag gaan met een zakelijke energievergelijker om zo de beste deal te vinden. Je vindt op energie-zakelijk.nl zo’n online tool waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Het enige dat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Op basis van die gegevens gaat de vergelijker op zoek naar meerdere passende energiecontracten binnen het groene energieaanbod voor ondernemers. Vervolgens krijg je meerdere deals te zien, waaruit jij uiteindelijk een passend energiecontract kunt kiezen. Het is hierbij goed om te weten dat je altijd het complete aanbod te zien krijgt. Dat komt omdat zo’n vergelijker onafhankelijk is. Uiteindelijk scheelt jou dat enorm in tijd, energie én geld. Je hoeft niet meer uren te zoeken welke energiedeal het beste bij je past en je scoort ook nog eens het meest goedkope aanbod. Wat wil je nog meer? Tel al deze voordelen bij elkaar op en we kunnen gerust zeggen dat groene energie de toekomst is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén