nationale verteldagen.nl

De beste manieren om een pizza te maken

Zelf een pizza maken. Dit lijkt misschien erg lastig, maar dat is het niet. Het kost wat meer werk dan het kopen van een diepvriespizza uit de supermarkt of het bestellen van een pizza, maar door jouw favoriete ingrediënten te gebruiken en je eigen draai eraan te geven kan jij jouw ideale pizza maken. Eén van de belangrijkste onderdelen van het maken van een pizza, is het bakken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. 

De heteluchtoven 

Een veel voorkomende manier om je pizza te bakken, is door hem te bakken in de heteluchtoven. Na ongeveer 12 minuten is jouw pizza klaar om geserveerd te worden wanneer je deze in een heteluchtoven bakt. Vergeleken met andere manieren is dit niet heel snel. Als je wilt dat de pizza sneller klaar is, is het slim om een pizzasteen in de oven te leggen. Deze pizzasteen helpt jouw pizza te verwarmen. Hierdoor is je pizza nog sneller klaar en heeft deze een heerlijk krokante korst.

De pizzaoven 

Een traditionele manier die de Italianen gebruiken om hun pizza’s perfect te bakken, is het gebruiken van een pizzaoven houtgestookt. Dit blijft de beste manier om je pizza te bakken, binnen enkele minuten is je pizza goudbruin gebakken. De pizza wordt hierdoor zeer knapperig omdat het deeg in aanraking komt met de hete steen.  Zo bak je zelf een lekkere knapperige pizza. 

De pan-pizza 

Een pizza bakken zonder een oven. Dit klinkt onmogelijk, maar het tegendeel is gebleken. Als je geen oven tot je beschikking hebt, kan je jouw pizza bakken in een pan, dit is een erg makkelijke en snelle manier. Nu vraag je je zeker af hoe dit in zijn werk gaat, gelukkig kan dit gemakkelijk uitgelegd worden. Het enige wat je moet doen is het uitgerolde deeg in de pan leggen en deze enkele minuten laten bakken. Vervolgens keer je de bodem om en bedek je deze met jouw ingrediënten. De pizza gaart wel een stuk sneller dan een pizza uit de oven dus je moet wel extra goed opletten. Niemand zit immers te wachten op een verbrande pizza. Zo simpel is het bakken van een pizza zonder oven dus. Na enkele minuten heb je een overheerlijke, zelfgemaakte pizza. 

De broodrooster 

Nog een manier om je pizza te bakken als je geen oven in de buurt hebt, is in het broodrooster. Het klinkt misschien raar, maar in principe heeft een broodrooster dezelfde werking als een oven, maar dan in het klein. Dit is niet de meest ideale manier, aangezien je de hele pizza niet in één keer kan bakken, maar dit maakt het niet minder lekker. De stukken pizza moet je in bakpapier verpakken, zodat de ingrediënten niet van de pizza in het broodrooster vallen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén