nationale verteldagen.nl

Infrarood panelen heerlijk voor in de winter

Ik denk dat iedereen wel eens onder een warmtelamp heeft gezeten op een terras. Zelf vind ik dit altijd een hele prettige warmte, vooral wanneer de dagen koud en donker zijn. Tot voor kort was ik niet bekend met wat er allemaal nog meer mogelijk is op dit gebied en er ging een wereld voor mij open. Zo zijn er ontzettend veel verschillende toepassingen van infrarood panelen mogelijk voor in huis. Omdat ik deze relatief nieuwe techniek ontzettend interessant vind zal ik een aantal voorbeelden van infrarood panelen geven.

Infrarood panelen in alle vormen en maten

Binnen de wereld van infrarood panelen is ontzettend veel mogelijk. Zo werkt deze vorm van verwarmen via infrarood straling welke vergelijkbaar is met de warmte van de zon. Deze techniek kan via verschillende manieren worden toegepast waaronder een infrarood paneel. Echter bestaan er ook andere vormen van infrarood verwarming zoals folie, spiegels, krijtborden of platen. Zelf ben ik gek op infrarood spiegels omdat deze uitermate geschikt zijn in een badkamer. Dit is fijn voor in de winter omdat het in zo’n ruimte koud kan zijn.

De voordelen van infrarood panelen

Naast dat de verschillende soorten toepassingen mij erg aanspreken zijn er nog veel meer voordelen. Zo is de aanschafprijs van deze panelen relatief goedkoop in vergelijking met andere varianten. Deze energiezuinige manier van verwarmen zal je dus een hoop geld in de portemonnee besparen. Daarbij is de werking van een infrarood paneel ontzettend belangrijk. Zo hoef je deze alleen maar aan te zetten op het moment dat je zelf ook daadwerkelijk in de ruimte bent. Omdat deze vorm van verwarmen alleen maar personen en objecten zelf verwarmd is het niet nodig de verwarming aan te laten als je niet in de ruimte bent. Ook dit zorgt voor een laag verbruik.

Zelf heb ik deze panelen in een aantal verschillende ruimtes in huis hangen. Zo ook in de badkamer en de woonkamer. Het grootste voordeel hieraan vind ik dat als je in de badkamer bent je het paneel maar voor relatief korte tijd aan hoeft te zetten. Aan de andere kant hoef je in de woonkamer alleen maar het paneel boven de zithoek aan te zetten voor een fijne werking. Denk voordat je de keuze maakt om deze vorm van verwarmen toe te passen dus eerst goed na waarvoor en voor welke ruimte je een geschikt model zoekt. Dit zal je een hoop geld kunnen besparen en daarbij moet je natuurlijk wel het juiste design bij de rest van de kamer uitzoeken!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén