nationale verteldagen.nl

Kleren maken de man (en vrouw)

Als we voor het eerst met iemand op date gaan, willen we er altijd netjes en leuk uit zien. We dragen vaak iets wat goed bij ons past, maar waarvan we toch vrij zeker zijn dat het een goede indruk achterlaat. Je bent pas klaar om de potentiƫle man of vrouw van je dromen te zien als je het mooiste jurkje hebt aangetrokken en je nieuwe paar Gabor schoenen aan je voeten hebt. Kleding maakt immers wel de eerste indruk. Het eerste wat iemand van jou ziet is de buitenkant, dus het is niet heel raar dat we graag een goede indruk willen maken.

Hou het eigen

Natuurlijk is het altijd goed om er leuk uit te zien voor bijvoorbeeld een date of een feestje, maar het is belangrijk dat je het eigen houdt. Veel mensen maken de fout dat ze zichzelf te veel veranderen om een bepaalde indruk te maken, dat ze niet eens meer hun eigen stijl laten zien. Wat juist heel zonde is, want er is toch eigenlijk niets leukers dan een eigen stijl te hebben? Zoals al gezegd werd, het is hetgeen wat mensen het eerste zullen opmerken als ze je zien. Hetgeen waarmee ze een bepaalde indruk van jou opwekken, maar dat wil nog niet zeggen dat dat gelijk definieert wie jij bent. Kleed je waarin je je goed voelt, niet waarin je denkt dat anderen je leuk zullen vinden.
Gabor schoenen

Verschil moet er toch ook zijn?

Het zou immers ook helemaal niet leuk zijn als we ons allemaal hetzelfde zouden kleden. Het maakt toch helemaal niets uit als jij een beetje opvalt omdat je iets anders leuk vindt dan de meerderheid? Zelfs als je er niet gelijk een goede indruk mee opwekt, dan is het niet jouw schuld als anderen zo bevooroordeeld zijn dat ze je niet eens een kans geven. Verschil is juist leuk, en zat mensen vinden het ook leuk om verschillende stijlen tegen te komen op straat.

Jij moet het mooi vinden

Het is helemaal niet erg om indruk te willen maken op iemand die je aan het daten bent, of gewoon iemand die jij erg gaaf vindt een graag beter zou willen leren kennen. Maar laat daar niet jezelf voor achter. Je kleding moet je kiezen omdat je het mooi vindt. Dat is en zal altijd het belangrijkste zijn van stijl. Nu dat we eindelijk kunnen kiezen hoe we ons iedere dag willen kleden, moeten we daar toch ook goed gebruik van maken. Wees creatief, en trek lekker aan wat je zelf wilt. Niemand anders heeft daar wat mee te maken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén