nationale verteldagen.nl

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens je bezoek aan Berlijn

Berlijn, een stad die zeker het overwegen waard is voor een stedentripje. Dit is zo'n stad die alles heeft wat een stedentrip tot een succes kan maken. Het barst er van de bezienswaardigheden en je kan er lekker eten. Vervelen doe je hier geen moment en eigenlijk heb je meer dan één of twee dagen nodig om alles te bekijken en proeven. In dit artikel vind je een aantal tips van bezienswaardigheden die je niet mag missen als je besluit om Berlijn een kans te geven.

Bezoek de Berlijnse muur en leer van de geschiedenis

Het besluit om Berlijn te bezoeken is gemaakt en je hebt inmiddels je Berlijn hotel geboekt. Fantastisch, nu is het tijd om alle bezienswaardigheden af te gaan. En je kan hierbij het best beginnen met een bezoekje te brengen aan de Berlijnse muur. Dit is een van de bekendste symbolen van de Koude Oorlog die Europa teisterde in het verleden. In 1989 werd de scheiding door middel van een 45 kilometer lange muur tussen West- en Oost Berlijn afgebroken. Vandaag de dag vind je nog steeds veel delen van de muur terug. Het beste stukje om de restanten van de muur te bekijken is bij de rivier de Spree in de wijk Friedrichshain. Hier is de muur helemaal beschilderd door kunstenaars en is het tegenwoordig een prachtig kunstwerk.

Verken het nachtleven van Berlijn

Iedereen zijn eigen keuze, maar Berlijn heeft een ontzettend levendig nachtleven. Er zijn vrije openingstijden waardoor er geen einde komt aan je avondje uit. Waar kan je het best uitgaan in Berlijn? Dat doe je in de hippe wijk Kreuzberg met een groot aantal aan cafés, bars en clubs. Ben je een techno liefhebber dan kan je goed terecht bij Watergate. Om heerlijk cocktails en andere longdrinks te consumeren kies voor Das Hotel. Het uitgaan in Kreuzberg staat garant voor veel plezier.

Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad

Uitzicht over de stad hebben doet het altijd goed bij een stedentrip. Ook dit is mogelijk als je Berlijn bezoekt. Dat doe je hier bij de Fernsethurm, ook wel televisietoren genoemd. De toren is 389 meter hoog en met de lift ben je binnen 40 seconden op 203 meter hoogte op het uitzichtplatform. Vanuit hier krijgt je een heel mooi uitzicht over de stad en merk je hoe groot en wijd Berlijn is. Overigens is een bezoekje aan Fernsethurm goed te combineren met winkelen, want nabij ligt shopcentrum Alexanderplatz waar je je helemaal kan uitleven in diverse winkels.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén