nationale verteldagen.nl

Is 2019 nog wel de moeite waard voor bloggers?

We worden platgegooid met influencers die actief zijn op socialmediakanalen zoals Instagram of Facebook en daar (betaalde) post te plaatsen. Videocontent is trending en podcast blijkt ook opmars te maken maar over het bloggen hoor je bijna niemand meer, er wordt zelf gefluisterd dat het bloggen een beetje op zijn einde begint te lopen maar is dat waar? Hoe gaat het de bloggers verlopen in het nieuwe jaar?

 

Winstgevendheid van bloggers

Er is veel veranderd afgelopen jaar als we kijken naar de influencer marketing. Influencer die actief zijn op socialmediakanalen zoals Instagram en Facebook lijken erg in trek maar vergis je niet. Er is ook nog steeds vraag naar bloggers. Ben je al enige tijd in het bezit van een eigen domein dan zijn je cijfers vast goed en liggen er voor jou nog genoeg opdrachten in de markt. Ben je pas net van plan een blog te beginnen dan wordt het al wat lastiger als je, je vooral wil richten op het bereik van je blog. Blogs worden nog wel gelezen maar wel een stuk minder als je niet relevant bent en niet bovenaan verschijnt in de zoekmachine. Wil je, je blog gebruiken als SEO blog dan zit je waarschijnlijk nog wel goed.

 

SEO bloggers

SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, is een manier van marketing om er voor te zorgen dat je beter vindbaar bent in Google. Hoe meer content er over een bepaald onderwerp wordt geschreven hoe beter Google dit zal oppikken. Ook de links zin in dit geval erg belangrijk. Bloggers kunnen hier een groot voordeel mee doen wat betreft betaalde samenwerking. SEO is sinds 2016 niet meer weg te denken uit de influencermarketing markt.

 

Bloggers blijven authentiek

Doordat bloggers op hun blog een uniek verhaal vertellen blijven ze authentiek, ze vertellen namelijk alles op hun eigen manier. Ook al betreft de samenwerking bijvoorbeeld een een opdracht van een klant waar de blogger in eerste instantie niks mee heeft kan er toch een bijzondere draai aan worden gegeven zodat dit toch blijft aansluiten op de verdere content van het domein. Daarnaast kan er ook worden uitgelegd waarom de samenwerking bijvoorbeeld is aangegaan.

 

Naast bovenstaande trends en ontwikkelingen omtrent de bloggers hebben wij er nog veel meer. Benieuwd naar de rest? Hou deze blog dan even in de gaten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén