nationale verteldagen.nl

Afval container huren, of een opruimservice?

Wil je van overbodige spullen in jouw woning af?

Of je nou van plan bent te renoveren of simpelweg teveel spullen hebt, soms volstaat een Kliko-bak niet. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om zich verantwoordelijk te ontdoen van grote hoeveelheden afval. Een auto met veel laadruimte, een aanhanger of een bakwagen kunnen noodzakelijk zijn om het afval naar de stortplaatsen te brengen. Beschik je wel over zulke transportmiddelen, dan is het huren van een afvalcontainer een stuk goedkoper dan afvalverwijderaars inhuren. Maar misschien heb je wel geen zin om je handen vuil te maken, en dan is die service wel heel handig.

Voor- en nadelen van afvalverwijderaars

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je er zelf geen tijd en moeite in hoeft te steken. In principe kun je al het afval voor je laten opruimen, let er wel op dat je vaak per trip betaalt, en ze alleen op instructie dingen weghalen. De kans is dus groot dat iets achterblijft waar je vergeten was iets over te zeggen. Het grootste nadeel is uiteraard de kosten die hierbij komen kijken. Handmatig werk laten doen is nooit goedkoop, dus bedenk goed of dat het wel waard is voor jou.

Voor- en nadelen van een afvalcontainer huren

In mijn ervaring is een bouwafval container huren, en die dus zelf vullen nog niet eens zo heel veel werk. Van tevoren bereken je grofweg hoe groot de container ongeveer moet zijn, en de datums doorgeven. De container wordt als het goed is snel geplaatst, en je kunt van tevoren afspreken wanneer de container opgehaald kan worden. Ook dit hoeft amper tijd te kosten. Uiteraard ben je wel even bezig met de container te vullen, maar je bespaart behoorlijk wat geld door zelf even de mouwen op te stropen. Het enige waar je tijdens het vullen op moet letten is dat er geen chemisch afval bij de rest van het afval gestort mag worden. Voor de rest kan al het sloopafval de container in. Uiteindelijk vond ik het gewoon een prima deal om tijdelijk een gigantische prullenbak voor mijn deur te hebben.

Overweeg jouw opties

Zoals ik eerder heb vermeld ben ik zeer tevreden over het huren van een container, maar misschien beschik jij dus wel over een pick-up truck, Rijbewijs-c, of andere middelen om gemakkelijk van jouw afval af te komen. In dat geval kan het zo zijn dat je geen container hoeft te huren, én geen afvalservice hoeft in te schakelen. Zoals met alle dilemma’s, neem de tijd om jouw opties te overwegen, en weeg de kosten tegen de moeite af. Ik heb er al het vertrouwen in dat je de juiste keuze zult maken!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén