nationale verteldagen.nl

Werken in de logistiek

Mijn vader werkt bij een logistiek bedrijf. Hij werkt als een ‘software system developer’ wat inhoudt dat hij software ontwikkelt die bijhoudt waar alle vrachtauto’s, producten en bestellingen zijn. Dit is natuurlijk een erg ingewikkelde taak en het systeem vereist veel mensen en machines om dit goed te kunnen uitvoeren. Af en toe als er een fout in het systeem was moest mijn vader plotseling uit nood redding brengen. Want als het systeem lang niet werkt dan zou het bedrijf verschrikkelijk in de problemen kunnen komen, want de klanten zouden veel geld verliezen. In dit artikel schrijf ik over hoe het is om te werken in een stressvol milieu als de logistiek en wat voor banen er in de sector beschikbaar zijn.

 

Een stressvol werkmilieu

 

Er zijn niet veel banen zo stressvol als een baan in de logistiek. Alle klanten willen dat hun producten precies op tijd arriveren en als er enige vertraging is dan krijg je meteen de klanten op je dak. Toch is het ook erg vervullend als je alles op tijd en netjes voor elkaar krijgt. Je voelt je als onderdeel van een groot system, en als dat systeem perfect werkt mag je je daar best trots op voelen.

 

Verschillende banen

 

Er zijn veel verschillende banen te vinden in de logistieke sector. Als het je leuk lijkt om zulk soort werk te doen raad ik je aan te kijken naar logistiek vacatures. Er zijn banen die weinig educatie nodig hebben, zoals vrachtwagenchauffeur of magazijn werker. Maar ook banen waarvoor je jaren opleiding en training nodig hebt, bijvoorbeeld in de IT. Welke baan je ook kiest, het is belangrijk dat je stressbestendig bent en goed onder druk kan werken. Als dat niet het geval is dan heb je kans dat je te maken krijgt met een burn-out of andere negatieve gevolgen.

 

Slotwoord

 

Wie weet is een baan in de logistiek iets voor jou. Er is zeker een hoop geld te verdienen in deze sector, en ook is het duidelijk dat er in de toekomst ook nog volop logistiek werk nodig zal zijn. Bereid je wel voor op de mogelijkheid dat overwerken en lange dagen maken af en toe nodig is. Als dit geen probleem voor jou is, dan ben jij misschien de juiste werknemer voor deze sector. In ieder geval heel veel succes met het zoeken naar de juiste baan voor jou. Hopelijk vind je iets wat je goed bevalt.

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén