nationale verteldagen.nl

Hoe je een hond kan combineren met een fulltime baan

In mijn directe omgeving zijn er een groot aantal dierenliefhebbers. Als het kon, dan zouden ze stuk voor stuk direct een hond nemen. Ik heb echter gemerkt dat niet iedereen het aandurft: een hond nemen, terwijl je fulltime werkt. Dat is natuurlijk ook lastig. Idealiter zou je tussen de middag thuis komen om de hond uit te laten. Ik begrijp echter dat er een groot aantal baasjes zijn waarbij dit simpelweg niet mogelijk is. Voor al die dierenliefhebbers die al een hond hebben of overwegen een hond te combineren met een fulltime baan, geef ik vandaag wat tips. Ontdek vandaag hoe je dus eventueel een hond kan combineren met een fulltime baan

Uitlaten tussen de middag

Het eerste probleem dat veel mensen met een fulltime baan hebben, is dat ze de hond niet kunnen uitlaten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te bedenken. Zo is er natuurlijk de mogelijkheid om een uitlaatservice in te schakelen of de hond naar een dagopvang te brengen. Helaas heeft niet ieder baasje hier de liggende gelden voor. Een alternatief is om een buurmeisje of buurjongen te vragen de hond uit te laten tussen de middag tegenover een kleine vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan 50 cent per keer of misschien zelfs 5 euro per week. In het ideale geval heb je misschien een vader of moeder die niet meer werkt, gek is op dieren en in de buurt woont.

Genoeg beweging iedere dag

Een pijnpunt waarom veel mensen uiteindelijk geen hond nemen, is het feit dat het beestje beweging nodig heeft. Zo heeft een jonge hond zeker veel beweging nodig. Naarmate het huisdier ouder wordt, wordt dit natuurlijk minder. Je moet echter wel zorgen dat een volwassen hond nog steeds een goed uur beweging krijgt. Het is daarom een idee om ‘s ochtends vroeg een stuk te wandelen met de hond of ‘s avonds. Je legt jezelf hierdoor alleen wel wat beperkingen op. Andere opties zijn mensen uit de omgeving vragen of ze ‘s middags het diertje wat beweging kunnen geven. Daarnaast kun je ook een dagopvang inschakelen, maar daar betaal je wel voor.

Uitstekende voeding

Wanneer je een hond voor grote perioden van de dag alleen laat, dan wil je natuurlijk niet dat hij alles onder poept en plast. In dat geval is het verstandig om goede hondenbrokken aan te schaffen. Zelf ben ik erg fan van Eukanuba. Wist je namelijk dat Eukanuba diverse lijnen hondenvoer heeft? Hierdoor zit er altijd een perfecte variant tussen voor jouw huisdier. Bovendien is al het voer van Eukanuba samengesteld van enkel en alleen hoogwaardige ingrediënten. Per ras of levensfase is de exacte samenstelling van het Eukanuba hondenvoer weer anders, omdat de wensen en benodigdheden van de hond in dat soort gevallen ook anders is.

 

Zo kun je dus een hond combineren met een fulltime baan. Het is niet ideaal, maar het is wel degelijk mogelijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén