nationale verteldagen.nl

Vertellen over mijn ontdekking Filling Pieces

Steeds vaker kwam ik ze tegen op straat, ontzettend vette sneakers! Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de sneakers van het merk Filling Pieces zijn. Ze hebben hele toffe designs, in heel veel verschillende stijlen! Inmiddels ben ik helemaal fan, en wil dan ook graag jullie meer over dit merk vertellen! In deze blog lees je waar het merk Filling Pieces vandaan komt, hoe de schoenen gemaakt worden en wat voor modellen je allemaal kunt kopen. Veel leesplezier!

Het merk Filling Pieces en haar geschiedenis

Verrassend genoeg komt dit merk schoenen helemaal niet uit een ver land of bijvoorbeeld uit Scandinavië, waar alle hippe sneakers vandaan lijken te komen tegenwoordig. Nee, waar ik stiekem zelf een beetje trots op ben is dat het merk uit Nederland komt! En nog wel uit onze eigen hoofdstad Amsterdam. Het merk is nog erg jong. In 2009 vestigde ontwerper Guillaume Philibert zich in Amsterdam met het schoenenlabel. Hij heeft architectuur gestudeerd, en tijdens zijn studie kwam het idee voor Filling Pieces naar boven. Guillaume’s doel: premium high-quality sneakers ontwerpen voor een betaalbare prijs. Het unieke design van de schoen kenmerkt Filling Pieces, en je kunt daaraan ook echt zien dat een architect achter het ontwerp zit. Inmiddels is het merk mega populair, en heeft het de straten van Nederland overgenomen.

Hoe worden de sneakers eigenlijk gemaakt?

De schoenen zijn bedoeld om een brug te leggen tussen streetwear en high-end fashion. Om deze uitstraling te bereiken gaat er veel gepaard met het maken van de schoen. Eerst ontwerpt Guillaume het model schoen. Vervolgens gaat het idee naar Portugal, waar het productieproces plaatsvindt. In Portugal wordt elke schoen met de hand in elkaar gezet. Alleen de beste Italiaanse materialen worden gebruikt. Zo krijgt de schoen echt het gevoel van high-end fashion. Tot slot worden de schoenen verscheept naar inmiddels de hele wereld. Filling Pieces is een internationale grote naam geworden!

De verschillende modellen Filling Pieces

Guillaume laat zich als ontwerper niet verleiden tot het kopiëren van succes modellen. In plaats daarvan laat hij zich constant inspireren door invloeden vanuit de hele wereld. Naarmate het merk steeds internationaler wordt, komt Guillaume op meer plekken. Van elke plek in de wereld neemt hij weer iets mee wat hij vervolgens in de nieuwe collectie ontwerpt. Het merk heeft zich hierdoor in twee wegen gesplitst. Er zijn twee hoofd-collecties: de signature collectie en de innovation collectie. De signature collectie is geïnspireerd door de schoen waar het allemaal mee begon. De innovation collectie is echter een weerspiegeling van de invloeden die uit de hele wereld komen!

Filling Pieces is het nieuwe, hippe merk op de markt, en wij Nederlanders kunnen erg trots zijn dat dit merk van onze eigen bodem komt!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén