nationale verteldagen.nl

USB Stick gewoon super handig!

Niets is vervelender als je een presentatie moet houden en je alleen een USB stick kan meenemen. Ik had afgelopen week een probleempje. Ik moest een presentatie houden voor een klant maar bij deze klant kon ik mijn laptop niet aansluiten op het systeem. Dus moest ik een USB stick hebben. Gelukkig kon ik twee dagen van te voren een USB stick bestellen en gebruiken tijdens de presentatie. Een USB stick is een kleine data drive waar je data in kan opslaan. Ik zal je in mijn blog kort vertellen waarom een USB stick echt een ‘must have’ is en wat het nou zo handig maakt. Daarnaast zal ik je kort het verschil vertellen tussen een USB 2.0 en een USB 3.0. Hier zit namelijk een klein verschil tussen.

USB Stick Handig of toch niet?

Sommige mensen zeggen dat een USB stick echt een overbodige accessoire is geworden. Zij vinden dat een USB stick niet langer past bij de tijd van nu. Het is wel een handig apparaatje, maar niet langer nodig. Ik vind het wel beter als ik mijn eigen laptop mee kan nemen en gebruiken tijdens een presentatie, maar ik vind het geen ramp om een usb te gebruiken. Ik vind het belangrijk dat ik mijn eigen laptop mee kan nemen omdat ik op deze manier snel, gemakkelijk en visueel kan zien wat ik geschreven heb. Een USB stick is echter wel zeer handig om extra data mee te nemen of wanneer een laptop meenemen niet handig is. Een USB is klein en past makkelijk in je broekzak. Ik vind dus dat een USB zeker niet overbodig is maar zeer handig!

Micro of standaard?

De USB sticks van un zijn e gebruiken met zowel micro als standaard aansluiting. Het schakelen tussen je mobieltje of tablet en de laptop of desktop is op deze manier zeer makkelijk. Op deze manier kan je makkelijk foto’s van je mobiel op je laptop plaatsen en andersom natuurlijk ook. Naast micro en standaard aansluitingen heb je nu ook verschil in USB 2.0 en USB 3.0. Hierin zit alleen verschil in de verwerkingssnelheid van het apparaatje. Dus kun je hoge kwaliteit foto’s of data sneller naar je mobiel of desktop verplaatsen. Het is daarom handiger als je gelijk een USB aanschaft met 3.0 aansluiting. Zo weet je zeker dat de data die je wil opslaan of verplaatsen snel kan plaatsvinden.

Ik heb het zelf nog niet, maar ik hoorde dat je ook USB’s voor in de auto hebt. Die kan je zo in je autoradio steken en op deze manier gemakkelijk muziek afspelen. Zelfs mijn oude radiosysteem heeft een USB aansluiting. Ik vind het wel aantrekkelijk om mijn eigen muziek af te spelen in de auto. Ik ben het namelijk wel een beetje zat om elke dag radio te luisteren!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén