nationale verteldagen.nl

Voor de eerste keer in een supercar rijden

Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn VWO diploma. Eerlijk gezegd had ik niet helemaal verwacht dat het zou gaan gebeuren, maar nu het eenmaal allemaal achter de rug is ben ik er heel erg blij mee dat het wel is gebeurd. Om te vieren dat ik mijn diploma heb behaald, besloot mijn moeder om mij een keer mee te nemen naar het circuit in Assen. Benieuwd wat ik daar ging doen? Lees dan snel verder!

Gefeliciteerd met je diploma!

Een paar weken nadat ik officieel gehoord had dat ik geslaagd was voor mij VWO diploma besloot mijn moeder om mij eens te verassen. Mijn moeder en ik hebben nooit echt een sterke band gehad, tot deze dag.

Ze vertelde mij opgetogen dat we naar het circuit gingen waar de TT altijd word gereden. Ik wist dat dit in Assen was, omdat ik regelmatig naar de TT van Assen keek. Ik vroeg haar wat we daar gingen doen, en ze vertelde mij heel vrolijk: “We gaan een supercar huren en dan mag jij jezelf daar lekker uitleven!”. Ik wist niet wat ik hoorde. In een supercar rijden op een circuit? Dat was te mooi om waar te zijn.

Van het een kwam het ander

Na het ontbijt stapten mijn moeder en ik in de auto en we begonnen richting Utrecht te rijden. aangezien het feit dat wij in Zwolle wonen, is dit de verkeerde kant op als je eigenlijk richting Assen moet. Op dat moment bekroop mij het gevoel dat ik in de maling werd genomen.

Ongeveer een drie kwart uur later stapten we uit bij Zeker Supercar Verhuur. Niet in de maling genomen dus. Hier werden wij naar een prachtige sportwagen geleid. Ik kon mijn ogen niet geloven. We kregen goede uitleg en instructies van de instructeur en vervolgens mochten we een test rondje gaan maken. Dit verliep allemaal heel soepel. Na een uurtje zaten we alweer op de weg naar Assen.

Op het circuit

Nooit eerder had ik erbij stil gestaan dat het TT Circuit ook open is voor publiek dat zelf met de auto wil rijden. Ik dacht dat dit alleen bij Zandvoort het geval was, maar dat was al jaren niet meer gebruikt. Na even gewacht te hebben op onze beurt, konden we na een korte tijd de baan betreden. Hier heb ik me naar hartenlust uitgeleefd in de geweldige supercar. Wat een ervaring was dat zeg!

De adrenaline die door je lijf giert als je zo snel maar toch veilig probeert te rijden is echt niet te omschrijven. Alles gebeurde natuurlijk wel veilig voor zowel mijn moeder als ik zelf. Dit is het beste cadeau dat ze mij kon geven en daar ben ik heel dankbaar voor.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén