nationale verteldagen.nl

Hiermee bespaar je energie en dus ook geld

Het is belangrijk om geld te besparen en om niet onnodig veel geld uit te geven. Je kunt beter geld in je zak houden en zodoende een grotere buffer opbouwen. Je hebt iedere maand weer te maken met vaste lasten en met verschillende rekeningen waar je veel geld voor opzij moet zetten. Ook zullen er altijd rekeningen en onvoorziene kosten zijn waar je niet onderuit kunt komen. In zulke gevallen is het fijn om de beschikking te hebben over een grote buffer. Je kunt een buffer creëren door meer geld te gaan verdienen of door te besparen op maandelijkse uitgaven. Toch blijft het lastig om financiële vraagstukken aan te pakken en om daar iets aan te doen. Zelf houd ik mij de laatste tijd meer bezig met het besparen op bepaalde maandelijkse kosten en dat gaat best goed. Als je eenmaal in de flow zit, dan zul je merken dat het redelijk eenvoudig is en je eenmaal de smaak te pakken krijgt. Ik heb hieronder een aantal dingen op een rij gezet waar je rekening mee zal moeten houden als je graag geld wilt gaan besparen.

1.  Maak een planning en houd je daaraan. Een van de belangrijkste dingen is het maken van een duidelijke planning en het houden aan je gemaakt planning. Je kunt een maandelijks schema maken van je inkomsten en van je uitgaven. Zo krijg je een duidelijk overzicht van hoe veel er elke maand binnen komt en hoe veel er elke maand uit gaat. Op die manier weet je hoe veel geld je iedere maand overhoudt. Verder kan je goed in kaart brengen hoe veel je iedere maand kwijt bent aan bepaalde rekeningen en kun je makkelijker zien waar je op kunt besparen.

2. Ga voor interessante acties. Er zijn altijd acties beschikbaar die voor jou interessant kunnen zijn en waar je eigenlijk gebruik van zou moeten maken. Iedereen kent wel de folders van verschillende supermarkten en drogisterijen. Het zijn producten die je nodig hebt en toch wel zou moeten aanschaffen. Dus waarom zou je daar geen gebruik van maken en zodoende op veel producten kunnen besparen. Het is verstandig om deze folders zo nu en dan even door te nemen en te kijken of er iets interessants voor jou tussen zit.

3. Bekijk kritisch al je rekeningen. We hebben tegenwoordig allemaal veel abonnementen die maandelijks van onze rekeningen worden afgeschreven. Het zijn diensten die we over het algemeen wel nodig hebben, maar er zitten ook nog een hoop diensten tussen die erg onnodig zijn. Daarom is het goed om deze abonnementen eens door te lopen en om te kijken of je niet een aantal abonnementen stop kunt zetten waar je toch amper tot geen gebruik van maakt.

4. Soms is het beter om te spijkeren. Je moet natuurlijk wel genieten van het leven, maar het kan verstandig zijn om vaker geld in je zak te houden. Je kunt al een hoop geld besparen door minder te gaan shoppen en door minder uiteten te gaan.

5. Verbruik minder energie. Je kunt ook veel geld besparen door minder energie te verbruiken. Veel mensen maken nog gebruik van de standaard lampen en hebben deze nog niet vervangen voor led lampen. Over het algemeen is led verlichting veel zuiniger op het gebied van energie dan andere soort verlichting. Neem een kijkje bij led verlichting specialist Bes Led en bekijk alle mogelijkheden op het gebied van led verlichting.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén