nationale verteldagen.nl

Cube: een fiets voor iedereen

Nederland is een echt fietsland, wie heeft er nou geen stalen ros in de schuur of achtertuin staan. Er zijn dan ook veel verschillende fietsmerken op de markt verkrijgbaar. Vandaag ga ik het hebben over het, misschien nog niet zo bekende, fietsmerk Cube.

CUBE

Cube is een Duits fietsenmark gevestigd in Waldershof, Oost Duitsland. De filosofie van het bedrijf is erop gericht dat fietsen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Zo bestaan de collectie’s uit allemaal soorten fietsen in verschillende prijsklassen. Een unieke weetje van over het merk is dat alle fietsbanden zelf worden geproduceerd. Bij veel fietsmerken word er gebruik gemaakt van kant-en-klare banden, maar bij Cube is dit onderdeel van de productie. Naast fietsen staat het merk ook bekend om andere onderdelen zoals bidonhouders, helmen, kleding, fietscomputers en helmen.

E-bike

Sinds een aantal jaren maakt de elektrische fiets een opmars in de fietswereld, ook een cube e-bike kon dan ook niet achterblijven. Naast modellen voor de ‘normale’ fietser, heeft het merkt sinds 2017 ook een elektrische racefiets in het assortiment. De e-racefietsen van Cube zien eruit als normale racefietsen en aan de buitenkant is het dan ook nauwelijks te zien dat het om een fiets gaat met ondersteuning. De racefietsen met elektrische ondersteuning zijn verkrijgbaar in prijsklassen tussen de 4.999 en 7.999 euro, een behoorlijk bedrag maar dan heb je ook wel een sportief design met trapondersteuning voorzien van alles wat Cube te bieden heeft.

Cube 2020

Er zijn twee nieuwe modellen in de Cube 2020 collectie, waaronder de nieuwe Litening modellen. De eerste pure aero racefietsen lijn van Cube. De fietsen zijn gemaakt van C:68X carbon materiaal wat zich kenmerkt door lichte en stijve kenmerken. Uit onderzoek blijkt dat deze nieuwe lijn van racefietsen gemiddeld 30% efficiënter door lucht bewegen dan andere modellen van Cube. Daarnaast is er dit jaar ook een compact model op de markt gekomen. De naam zegt het al, het gaat om een compactere fiets die makkelijker te vervoeren is in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. De Cube Compact Hybrid fiets is voorzien van een Bosch Active Line plus motor met een 500 Wh accu waarmee je gemakkelijk door smalle straatjes en drukke wegen vliegt.

Cube heeft naast (elektrische) racefietsen ook fietsen voor de ‘normale’ fietsers in de collectie. Van elektrische dames- en herenfietsen tot kinderfietsen van jong tot oud. Extra leuk is het dater bijpassende accessoires zoals helmen en kleding van hetzelfde merk verkrijgbaar zijn, zodat je altijd stijlvol over de weg gaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén