nationale verteldagen.nl

Alles over het verzenden en de bezorging van goederen

Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over het verzenden van spullen. Helemaal nu tijdens deze tijden van (corona)crisis hebben wij allemaal aan der lijve ondervonden hoe afhankelijk wij zijn van het verzenden en bezorgen van post, bestellingen, pakketten, boodschappen, maaltijden en andere producten. Door de helden van de post en andere soorten bezorgdiensten hebben de meesten van ons een stuk gemakkelijker in thuisquarantaine kunnen blijven. Benieuwd hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Boodschappen en maaltijden

Wij als mensen kunnen het best een tijdje volhouden zonder bepaalde spullen en luxe goederen. Echter, eten is iets wat wij allemaal nodig hebben op dagelijkse basis. Het is dan ook helemaal niet gek dat aan het begin van de coronauitbraak mensen massaal eten gingen inslaan. Misschien uit angst dat de voorraden op zouden raken of misschien wel gewoon om nog zo min mogelijk de deur uit te hoeven gaan. Wat de reden ook is, de beelden van lege schappen in de supermarkten zijn ons allemaal bijgebleven. Ook werd er massaal gebruik gemaakt van online bezorgdiensten van supermarkten. Op een gegeven moment was er geen enkel tijdvak meer beschikbaar of kon je bestelling pas over een maand worden geleverd. Exclusief online supermarkten zijn als een gek gaan uitbreiden: nieuwe distributiecentra werden in gebruik genomen, orderpickers en bezorgers werden aangenomen.

Hoe werkt dit? Je bestelt je boodschappen online of in de app en kiest een tijdvak voor bezorging uit. Op de dag van bezorging doen de orderpickers 'boodschappen' voor jou in het magazijn. Alles wat jij hebt besteld wordt verzameld in een krat en gaat het speciale bezorgvoertuig in. De bezorger brengt vervolgens alle kratten die bij jou in de straat of buurt zijn besteld rond. Via de app kun je de route van de bezorger zelfs volgen, waardoor je heel precies kunt zien hoe laat je jouw boodschappen voor de deur kunt verwachten.

Post en pakketten

We zijn natuurlijk al gewend dat onze post wordt bezorgd en we ontvangen regelmatig pakketjes met onze online bestellingen. Echter, tijdens corona is het aantal online bestellingen de pan uit gerezen. Niet alleen consumenten maken hier gebruik van, maar ook bedrijven kopen steeds meer in online. Een complete pallet verzenden is bijvoorbeeld geen uitzondering meer. Bijvoorbeeld een pallet vol met winkelvoorraad of grondstoffen voor een restaurant. Door deze op afstand te bestellen bij de distributeur en middels een bezorgdienst te laten leveren, wordt ook in deze branche het fysieke contact zo veel mogelijk beperkt.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén