nationale verteldagen.nl

3D printers: uit de toekomst

Vroeger was het iets uit de toekomst, tegenwoordig kan je het echt gebruiken: een professionele 3D printer!
Dit prachtige en innovatieve product maakt 3D objecten door ze na te bootsen van een ontwerp dat je maakt op de computer, en bouwt deze vervolgens laag op laag op. Zo kan je bijvoorbeeld telefoonhoesjes printen, speeltjes voor je huisdier, of een mini-poppetje van jezelf! Weet jij al meer over 3D printers en Cards 3D printing solutions?

Back to the future

Deze vernieuwende technologie doet denken aan de film 'Back to the Future'. Hierin gaat Marty, de hoofdpersoon, met een gekke professor in een tijdmachine (die gebouwd is als auto) terug in de tijd om zijn pestkop een lesje te leren. De technologie, zoemende geluidjes, knipperende lichtjes en ontelbare knoppen deden je wervelen. Je kreeg zin om maar gewoon wat knoppen in te drukken, hendels over te halen en zien wat er gebeurde.
Tegenwoordig is de technologie natuurlijk gemaakt om het handiger voor jou te maken. Waar telefoons vroeger alleen huistelefoons waren aan een draad met een draaischijf, werden ze erna draadloos. Je kon elkaar bellen en alleen thuis bereiken, en je moest dus altijd thuis melden waar je was. Hierna kwamen de mobieltjes. De grote ijskast Nokia mobieltjes waar je tien keer op een toetsje moest drukken om de letter 'i' te krijgen. Als je geen data meer had, speelde je Snake. Je kon er niet veel mee, alleen sms'en en bellen, en meer had je niet nodig.
Maar al snel volgde de Palmpilot, de Blackberry en de iPhone. Je kon het internet op, je kon je e-mail checken, en er kwamen apps op de markt. Whatsapp ontstond, zodat je altijd met elkaar in contact kon blijven gedurende de hele dag. Facebook en Hyves, waar je elkaar kon toevoegen en foto's en verhaaltjes kon delen. 'Wat doe je vandaag?' stond er steevast alvast in je Facebook post klaargezet. Instagram kwam, een platform voor foto's en video's dat al snel gebruikt werd als online populariteitswedstrijd. Wie heeft de mooiste foto's, de meeste volgers en likes?

Smart home

Tv's werden smaller en dunner, en konden ook het internet op, en als spelcomputer gebruikt worden. Lampen, verwarming en gordijnen kunnen nu met je telefoon als afstandsbediening bestuurd worden, en sommigen van jullie hebben misschien wel de Virtual Assistent Alexa of Google Home in huis. Deze praat tegen je, slaat op wat je zegt en bestuurt je huis door spraak. 'Google Home, play classical music and turn on soft lights' is iets wat je kunt zeggen zodra je binnen komt. Google Home regelt de rest.

Maar met zulke high end tehcnologie komen ook gebreken. Mensen zijn bang dat hun data te veel wordt opgeslagen en doorverkocht aan derden, bedrijven die jou ineens hele specifieke aanbiedingen doen via internet. Verkopen, verkopen, verkopen.
Hou het nog maar even bij een 3D printer, zou ik zeggen. Voordat hij je gordijnen gaat besturen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 nationale verteldagen.nl

Thema door Anders Norén